Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Δημοσίευση ανακοινώσεων για το πρόβλημα υδροδότησης σε τμήμα του οικισμού "Αιολίς"

Για πληρεστερη ενημερωση των κατοικων του οικισμου μας αναδημοσιευουμε τις ανακοινωσεις τις οποιες εξεδωσε ο Δημος Ραφηνας-Πικερμιου αλλα και ολα τα εγγραφα τα οποια αφορουν στο προβλημα υδρευσης που παρουσιασθηκε στις 06.06.2014 στην δεξαμενη η οποια τροφοδοτειται απο την γεωτρηση Ντορβα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ: ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΘΕΜΑ: ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΙΩΝΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Πρωτ: ΔΥ
Ραφήνα–Πικέρμι 15-6-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το έκτακτο γεγονός της ακαταλληλότητας του νερού που παρέχεται στον οικισμό της Αιολίδας, όπως αυτό προέκυψε από ελέγχους του Δήμου, επιθυμούμε να ενημερώσουμε  τους συμπολίτες μας στις όμορες προς τον οικισμό της Αιολίδας περιοχές αλλά και το σύνολο των συμπολιτών μας στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Η ακαταλληλοτητα του νερού έχει διαπιστωθεί από τις 6.6.2014 και το σοβαρό αυτό ζήτημα έτυχε της άμεσης προσοχής και των ενεργειών του Δήμου από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του. Δεν θα πρέπει όμως να μας διαφεύγει το γεγονός ότι το πρόβλημα του νερού που αφορά τις εκατοντάδες οικογένειες του οικισμού Αιολίδας, είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας και παίρνει τα χαρακτηριστικά διαχείρισης μιας κρίσης σε τοπικό επίπεδο (ξαφνική έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό μιας ομάδας πληθυσμού, καλοκαιρινή περίοδο και αυξημένες ανάγκες σε νερό, αντιμετώπιση καταρχήν του προβλήματος με ίδια μέσα σε τοπικό επίπεδο από τις τοπικές αρχές)

Καλούμε λοιπόν τους κατοίκους στην έμπρακτη παροχή αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας στην Αιολίδα και την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τις τοπικές αρχές μέχρι της οριστικής επίλυσης του προβλήματος. Ο Δήμος επιχειρεί να διασυνδέσει προσωρινά το δίκτυο της Αιολίδας με το δίκτυο της Διώνης έως ότου συνδεθεί οριστικά με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Όσον αφορά τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΙΟΛΙΔΑΣ, το γέμισμα της δεξαμενής με υδροφόρες, θα γίνεται μία φορά ανά ημέρα. Σε περίπτωση που δεν καλύπτεται η κατανάλωση, η υδροδότηση θα διακόπτεται από τις 11,00 μ.μ. μέχρι και τις 8,00 π.μ., κάθε μέρα και μέχρι την σύνδεση της δεξαμενής με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του μηνός.

Παρακαλούνται οι δημότες της περιοχής Αιολίδας να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στα απολύτως απαραίτητα, για να μην γίνουν διακοπές νερού. Αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός κατανάλωσης, το διάστημα διακοπής νερού μπορεί να επεκταθεί και εντός της ημέρας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ: ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΘΕΜΑ: ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΙΩΝΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Πρωτ: ΔΥ
Ραφήνα – Πικέρμι 15-6-2014

ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΔΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Από το βράδυ της Παρασκευής 6.6.2014, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου διέκοψε εκτάκτως την παροχή νερού από γεώτρηση, στην υδατοδεξαμενή που τροφοδοτεί τμήμα της περιοχής Αιολίδας, οικισμού Διώνης, της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο διότι, κατά τον τελευταίο από τους κατά νόμο τακτικούς ελέγχους στο δημοτικό δίκτυο, για την ποιότητα του νερού ύδρευσης διαπιστώθηκε, στη γεώτρηση που τροφοδοτεί την υδατοδεξαμενή αυτή, αύξηση του ποσοστού ενός συστατικού του νερού, πάνω από τα επιτρεπόμενα, με την ισχύουσα νομοθεσία όρια. Η Δημοτική Αρχή, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, αποφάσισε να μην την χρησιμοποιεί πλέον, για την προστασία της υγείας των υδρευόμενων από αυτή δημοτών και σύμφωνα με σχετική οδηγία της αρμόδιας Δ/νσης Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.

Μέχρι την 6-6-2014, η τροφοδοσία της υδατοδεξαμενής περιοχής Αιολίδας γινόταν κανονικά από τη γεώτρηση, ενώ δεν είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στην ποιότητα του νερού. Έτσι δεν υπήρχε μέχρι τώρα, δυνατότητα άλλης τροφοδότησης της υδατοδεξαμενής από το δημοτικό δίκτυο. Απαιτείται η εκτέλεση ενός έργου σύνδεσης με δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, που προϋποθέτει μια χρονοβόρα διαδικασία για τις σχετικές εγκρίσεις και το έργο. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, το τμήμα Ύδρευσης του Δήμου επιχειρεί μια σειρά μετατροπών στο δίκτυο, για την τροφοδοσία της υδατοδεξαμενής, με προσωρινή σύνδεση. Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν οι εργασίες και για να μη μείνουν οι 165 περίπου παροχές χωρίς νερό, η υδατοδεξαμενή τροφοδοτείται με υδροφόρες. Γι αυτό έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του δήμου μας, με τους διαθέσιμους υπαλλήλους και τον εξοπλισμό, που προσφέρουν εργασία σε εικοσιτετράωρη βάση.

Στο διάστημα των 10 ημερών που γίνεται αυτή η έκτακτη διαδικασία, παρατηρήθηκε πως η κατανάλωση του νερού είναι υπερβολικά μεγάλη, παρά τις ειδικές συνθήκες, σε σχέση με τον εκτιμούμενο αριθμό υδρευόμενων ατόμων. Σε σύγκριση με την υπολογιζόμενη από την ΕΥΔΑΠ, μέση κατανάλωση νερού στο λεκανοπέδιο, που είναι περίπου150 λίτρα νερού ανά άτομο ανά ημέρα, είναι πολλαπλάσια. Αν δε, συγκριθεί με την ποσότητα των 20 λίτρων ανά άτομο ανά ημέρα, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), σε περίοδο κρίσης νερού, είναι αναιτιολόγητα μεγάλη. Διαπιστώνεται ήδη πως δεν μπορεί να συνεχιστεί, για όσες μέρες πιθανώς απαιτηθεί ακόμα, το γέμισμα της δεξαμενής από υδροφόρες, με αυτόν το ξέφρενο ρυθμό. Υπάρχει δε μεγάλη πιθανότητα αστοχίας του όλου εγχειρήματος, σε περίπτωση βλάβης, ατυχήματος ή άλλου έκτακτου γεγονότος. Γι αυτό: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 1/5 ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Από τη τρέχουσα χρήση και τις δυνατότητες του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, προκύπτει η ανάγκη να περιοριστεί το γέμισμα της δεξαμενής των 50 κυβικών μέτρων, σε μια φορά ανά εικοσιτετράωρο. Διαφορετικά, και λόγω αδυναμίας να συνεχιστεί η τροφοδότηση της δεξαμενής με την υδροφόρα, σε αυτό το ρυθμό, θα προκύψουν διακοπές νερού για τις οποίες θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Οδηγίες για εξοικονόμηση νερού

Παρακαλούμε αναφέρετε οποιαδήποτε βλάβη ή διαρροή γνωρίζετε ή εντοπίσετε στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής σας, ώστε να επισκευαστεί άμεσα και να περιοριστούν οι απώλειες στο ελάχιστο.

Εξοικονόμηση νερού σε οικιακές δραστηριότητες

1. Ελέγξτε τα υδραυλικά σας για διαρροές, ιδίως τουαλέτες και βρύσες. Επισκευάστε άμεσα οποιαδήποτε διαρροή βρείτε. Μια σιωπηλή διαρροή τουαλέτας μπορεί να σπαταλήσει 100 έως 1000 λίτρα νερού κάθε μέρα!
2. Όσο οι βρύσες ή το ντους είναι ανοιχτά επιλέγετε, όσο είναι δυνατόν, χαμηλότερη πίεση νερού.
3. Κλείστε την στρόφιγγα / βρύση όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, στο ξύρισμα, στο πλύσιμο των χεριών σας, ή στο ντους. Κλείνοντας τη βρύση όση ώρα σαπουνίζουμε τα χέρια μας ή βουρτσίζουμε τα δόντια μας, εξοικονομούμε 15 λίτρα νερού το λεπτό.
4. Επιλέξετε το ντους. Έτσι καταναλώνετε λιγότερο από το ένα τρίτο του νερού που θα χρειαζόταν για το γέμισμα της μπανιέρας. Κάντε μικρότερα ντους.
5. Γεμίστε εντελώς πριν από κάθε πλύση τα πλυντήρια ρούχων ή πιάτων και επιλέξτε τη λειτουργία εξοικονόμησης νερού.
6. Μπορείτε να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μια λεκάνη με νερό, αντί με τρεχούμενο νερό, με τη βρύση συνεχώς ανοιχτή, εξοικονομώντας το λιγότερο δέκα λίτρα την ημέρα. Το νερό που μένει στη λεκάνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των φυτών ή και για άλλες ανάγκες του σπιτιού, αρκεί να μην έχει σαπουνάδα.

Ενδεικτική κατανάλωση νερού οικιακές δραστηριότητες

ΧρήσηΛίτρα
Καζανάκι9/φορά
Γεμάτη μπανιέρα150
Ντους, Πλύσιμο χεριών, προσώπου15/λεπτό
Πλυντήριο ρούχων150/φορά
Πλυντήριο πιάτων50/φορά
Πλύσιμο φρούτων και λαχανικών15/λεπτό
Πλύσιμο πιάτων στο χέρι150/ημέρα
Πλύσιμο αυτοκινήτου150/φορά

Εξοικονόμηση νερού σε υπαίθριες δραστηριότητες

1. Περιορίστε το πότισμα του κήπου σας, στο εντελώς απαραίτητο, χρησιμοποιώντας και το νερό από την οικιακή χρήση (πχ από πλύσιμο λαχανικών).
2. Προτιμήστε το βραδινό πότισμα, χωρίς την εξάτμιση από τη ζέστη της ημέρας.
3. Επιτυγχάνετε μεγάλη οικονομία στο νερό με τη χρήση συστημάτων αυτόματου ποτίσματος και στάγδην άρδευση για βαθύ και αργό πότισμα, γιατί οι σταγόνες ποτίζουν τα φυτά κατευθείαν στην ρίζα.
4. Αποφύγετε ή μειώστε στο ελάχιστο τους χλοοτάπητες (γκαζόν) που απαιτούν πολύ νερό για πότισμα. Σε περίπτωση που υπάρχουν, ελαττώστε τα ποτίσματα και μην κουρεύετε το γκαζόν σας συχνά. Όταν μεγαλώσει το φύλο απαιτεί λιγότερο νερό.
5. Χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό της αυλής ή της βεράντας σας σκούπα, αντί για τρεχούμενο νερό. Μην χρησιμοποιείτε πιεστικά, γιατί καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες νερού.
6. Μην γεμίζετε τη πισίνα σας ή δεξαμενές νερού, σε περίοδο λειψυδρίας, με πόσιμο νερό από το δημοτικό δίκτυο. Αν είναι γεμάτη, προστατέψτε και συντηρήστε τη, ώστε να μην χρειαστεί ανανέωση. Αν καλύψτε την πισίνα σας, αυτό βοηθά να αποφευχθεί η εξάτμιση.

Είναι γεγονός ότι η άρδευση των κήπων, λόγω εποχής , γίνεται πιο συστηματικά, αλλά είναι αναγκαίο να περιοριστεί στο ελάχιστο. Το πότισμα πρέπει να γίνεται κάθε τρεις με τέσσερεις μέρες και μόλις γίνει η αποκατάσταση – σύνδεση με το δίκτυο από το Δήμο, μπορείτε να επανέρθετε σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ραφήνα 6 Ιούνιου 2014 / 10:40μμ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ: ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ:ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Αρ. Πρωτ.: Δ.Υ.
Ταχ. Διεύθυνση: Αραφηνίδων Αλών 12
Προς :Κάθε Ενδιαφερόμενο
Πληρ. : Λεγάκη
Τηλέφωνο:22943 21051
Email : glegaki@0164.syzefxis.gov.gr

Θέμα: Ενημέρωση για τις ενέργειες της αντιμετώπισης του προβλήματος, που προέκυψε στην ποιότητα του νερού που υδροδοτεί την περιοχή του Β. τμήματος του οικ. «Αιολίδος»

Σχετ : Την από 6.6.2014 επιστολή του αναδόχου «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.»

Με την παρούσα επιστολή και αναφορικά με το ανωτέρω σχετικό, σας γνωστοποιώ τις ενέργειες που άμεσα κάναμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε από την ακαταλληλότητα του νερού που υδροδοτεί την περιοχή του Β. τμήματος του οικ. Αιολίδος»

1. Ενημερώσαμε τον πρόεδρο του οικισμού Αιολίδος, για το συμβάν, για να ειδοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενο.
2. Κινητοποιήθηκε το συνεργείο του τμήματος ύδρευσης για να σταματήσει η παροχή του νερού από την γεώτρηση.
3. Αδειάσαμε την δεξαμενή από το υπάρχον νερό.
4. Ξεκινήσαμε να γεμίζουμε τη εν λόγω δεξαμενή από πυροσβεστικό κρουνό, για να μη μείνει ο οικισμός χωρίς νερό.
5. Στήσαμε πρόγραμμα με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, για την συνεχή τροφοδότηση της δεξαμενής με νερό από την ΕΥΔΑΠ
6. Ενημερώσαμε την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Α.Α. κα Χ. Κισκήρα.
7. Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού ελέγχου της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.
8. Επικοινωνήσαμε με το ΚΕΕΛΠΝΟ
9. Δημοσιοποιήσαμε το συμβάν σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (Blog).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ–ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ραφήνα 10 Ιούνιου 2014
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ: ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ:ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Αραφηνίδων Αλών 12
Αρ. Πρωτ. : 5733
Πληρ. : Αντ/χος Σ. Κάρλος Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης
Τηλέφωνο: 6970374940
Email : glegaki@0164.syzefxis.gov.gr

Προς : 1. Διεύθυνση Δικτύου Ύδρευσης Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης
2. Προϊστάμενο Υδρονομίας Κύριο Γεωργιάδη
[...]

Θέμα : Στοιχεία για την υδροδότηση του οικισμού Αιολίδος του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

Σχετ : Την από 6.6.2014 επιστολή του αναδόχου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου  «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.»

Αναφορικά με το σχετικό, την Παρασκευή 6.6.2014, ενημερωθήκαμε για την συγκέντρωση του στοιχείου Αρσενικο (As) να κυμαίνεται από 12μg/l – 17 μg/l με νομοθετικό όριο τα 10 μg/l.
Άμεσα συγκαλέσαμε το συντονιστικό όργανο του Δήμου (Σ.Τ.Ο.) και διαχειριστήκαμε την κρίση
Η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής Διεύθυνση Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, εδώ και μια πενταετία αναφέρει ότι η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής πρέπει να σταματήσει να υδροδοτείται από γεωτρήσεις.
Σας στέλνουμε τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν, μετά από την συνάντηση του Αντιδημάρχου κυρίου Σ. Κάρλου και του Προϊστάμενου κυρίου Σ. Κωνσταντόπουλου.

Στοιχεία υδροδότησης του οικισμού Αιολίδος:

1. Υπάρχουν 168 παροχές νερού, με μερικές από αυτές να είναι ανενεργές.
2. Η ημερήσια, κατά μέσο όρο, κατανάλωση είναι 200μ3, .
Είναι αναγκαία η άμεση σύνδεση του οικισμού, με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, για να παρέχεται με ασφάλεια το πολύτιμο  κοινωνικό  αγαθό του νερού στους δημότες του οικισμού, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα υδροδότησης τους.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ–ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ
Λ. Β. ΣΟΦΙΑΣ 104 11527
ΑΘΗΝΑ
ΤΗ 210 7470501
ΑΘΗΝΑ 06.06.2014

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Aξιοτιμε κ. Δημαρχε

Κατοπιν αναλυεων που πραγματοποιηθηκαν απο τα εργαστηρια μας στις 03.06.2014 απο το σημειο ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΤΟΡΒΑ της Δημοτικης Ενοτητας Πικερμιου και των επαναληπτικων δειγματων στις 06.06.2014 απο την αντιστοιχη γεωτρηση και την δεξαμενη , διαπιστωθηκε οτι τοσο στον νερο της γεωτρησης οσο και στο δειγμα που εληφθει απο την δεξαμενη το οποιο χρησιμοποιειται για την υδρευση, εχουν υψηλοτερα απο το νομοθετικο οριο επιπεδα στο στοιχειο του αρσενικου ( ΑS) 12μg/l - 17mg/l με νομοθετικο οριο το 10μg/l.

Κατοπιν των ανωτερω μετρησεων το νερο της γεωτρησης δεν πληροι τις απαιτησεις της ΚΥΑ 2600/2001 οπως τροποποιηθηκε και ισχυει

Με εκτιμηση

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α Ε
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΡΟΥΚΑ
DVM ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜSc
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου