Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΔΑΣΑΜΑΡΙ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
<< Η ΑΙΟΛΙΣ >>


Αγαπητοί κάτοικοι

Μέσα από αυτή την επιστολή θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε για όλα τα εν εξελίξει θέματα που αφορούν όλους μας και τον οικισμό μας.
Ο Σύλλογός μας καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του οικισμού μας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 6 Οκτωβρίου 2009 έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Α) Να ζητήσει από την Κοινότητα Πικερμίου την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στο οικισμό μας για την κατασκευή Παιδικής Χαράς στον χώρο πίσω από την δεξαμενή νερού στο Ο.Τ. 149.
Β) Να ζητηθούν από την Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής δενδρύλλια για την αναδάσωση της περιοχής μας που καταστράφηκε από την πυρκαγιά τις 23 Αυγούστου.
Γ) Να αιτηθούμε στην Κοινότητα Πικερμίου να συμπεριληφθεί ο οικισμός μας στο πρόγραμμα δενδροφύτευσης και αναδάσωσης των κοινόχρηστων χώρων μαζί με τους άλλους οικισμούς Διώνη-Ντράφι-Πικέρμι.

Οι ενέργειες που έχει κάνει ο Σύλλογός είναι οι εξής:

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
Στο κοινοτικό συμβούλιο στις 21/10/2009 συζητήθηκε η πρότασή μας για την δημιουργία Παιδικής Χαράς και εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου καθώς και η διαμόρφωσή του.
΄Εχουμε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την υποβολή και έγκριση της σχετικής μελέτης στην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ
Στο ίδιο κοινοτικό συμβούλιο στις 21/10/2009 εγκρίθηκε το αίτημά μας να συμπεριληφθεί ο οικισμός μας στο πρόγραμμα δεντροφύτευσης των κοινόχρηστων χώρων και συγκεκριμένα στην δεντροφύτευση του 149 Ο.Τ. και αλλού.
Η Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής παρέλαβε και ενέκρινε την αίτηση του Συλλόγου μας για χορήγηση δενδρυλλίων και αναμένουμε την πραγματοποίηση αυτοψίας και την ειδοποίηση για την παραλαβή των δενδρυλλίων προς φύτευση.
Επίσης υποβάλαμε αίτηση που εγκρίθηκε στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους να μας χορηγηθούν δενδρύλλια για δεντροφύτευση και αναμένουμε ειδοποίηση να τα παραλάβουμε.
Μόλις ο Σύλλογος ειδοποιηθεί για την παραλαβή των δενδρυλλίων θα οργανώσει ημέρα εξόρμησης για την δεντροφύτευση για τη οποία θα σας ενημερώσουμε προσεχώς έτσι ώστε όλοι να συμμετάσχουμε σ’ αυτή.
Υποβάλαμε αίτηση στην Κοινότητα για να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα αναδασώσεων του 2010 την αναδάσωση των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού μας που είναι χαρακτηρισμένα άλση.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΩΝ
Με παρέμβαση και αίτημα του Συλλόγου μας η Κοινότητα ξεκίνησε ήδη την αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων του οικισμού μας, που είχαν διαβρωθεί από τις τελευταίες βροχές. Καλούμε τους κατοίκους να ενημερώσουν το Σύλλογο ή απ΄ ευθείας την Κοινότητα για όποιο δρόμο έχει πρόβλημα βατότητας προκειμένου να επισκευαστεί.

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗΣ
Ο Σύλλογός μας κατέθεσε στην Κοινότητα χάρτη του οικισμού μας στον οποίο υπέδειξε τέσσερις κεντρικούς δρόμους του οικισμούς μας, στους οποίους θα τοποθετηθούν από την Κοινότητα πινακίδες ονομασίας των δρόμων. Στο Κοινοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 25/11/2009 θα εγκριθεί η μελέτη της προμήθειας των στηλών και των πινακίδων οδοσήμανσης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Για την άμεση ενημέρωση των κατοίκων για τα θέματα που μας αφορούν ο Σύλλογός μας δημιούργησε ιστολόγιο στο ΄Ιντερνετ με την ονομασία http://aiolida.blogspot.com στο οποίο θα καταχωρούνται ανακοινώσεις , ενημερώσεις, πληροφορίες για όλα τα θέματα που μας αφορούν και έχουμε δημιουργήσει συνδέσμους με ιστολόγια και ιστοσελίδες διαφόρων φορέων που μας ενδιαφέρουν για ενημέρωσή μας (Κοινότητα, Συνεταιρισμό, Νομαρχία κ.α.).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ
Ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει ενεργά σε προγράμματα αναδάσωσης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του φετινού Αυγούστου.
Καλούμε όλους τους κατοίκους του οικισμού μας την Κυριακή 29/11/2009 να λάβουν μέρος στην εθελοντική αναδάσωση του Ντραφιού, που διοργανώνει η Κοινότητα, ώστε με την μαζική συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην επιτυχία όλου του προγράμματος αναδασώσεων της Κοινότητας στο Ντράφι και στον οικισμό μας.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
Πληροφορηθήκαμε από το Συνεταιρισμό και από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής ότι ο Συνεταιρισμός κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες στην Νομαρχία την υδραυλική μελέτη. Το ακριβές περιεχόμενο της μελέτης θα το μάθουμε εντός των προσεχών ημερών και θα σας το γνωστοποιήσουμε αμέσως. Λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος θα παρακολουθούμε στενά και συνεχώς την τύχη και την εξέλιξη της μελέτης αυτής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στη σελίδα και στο έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Κυριακή 22/11, μερικά από τα μέλη του συλλόγου μας σε συνεργασία με το "Δασαμάρι S.O.S." κάναμε εντοπισμένη σποροφύτευση ήμερης βελανιδιάς (Quercus ithaburensis) σε καμένη κοινόχρηστη περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα.
    Τα βελανίδια ήταν ευγενική προσφορά προς το Δασαμάρι S.O.S. του κ. Αποστόλη Τζογάνη, μέλους του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς. Τα βελανίδια που φυτέψαμε προέρχονται από το βελανιδοδάσος της Σκουρτούς (επαρχία Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας), το μεγαλύτερο δάσος ήμερης βελανιδιάς στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Λόγω του διαφορετικού κλίματος της νοτιο-ανατολικής Πεντέλης θεωρούμε τη σποροφύτευση πειραματική και θα παρακολουθούμε τη βλάστηση και ανάπτυξη των βελανιδιών σε συνεργασία με το Δασαμάρι S.O.S.
    Αναμένουμε φωτογραφίες από την Άσπα και τον Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή